وظایف دندانپزشک اطفال چیست؟
تعریف دندانپزشکی کودکان در اصفهان
دندانپزشکی اطفال شاخه ای از دندانپزشکی است که به کودکان از دوران کودکی تا نوجوانی می پردازد. این شاخه برای اولین بار توسط انجمن دندانپزشکی آمریکا، کالج سلطنتی دندانپزشکان کانادا و کالج سلطنتی جراحان دندانپزشکی استرالیا به عنوان یک تخصص شناخته شد.
این شاخه بر رشد کودک/نوجوان، پیشگیری از آسیب و بیماری، مدیریت و روانپزشکی کودک و سایر جنبه های این شاخه تمرکز دارد. برخی از دندانپزشکان کار خود را تخصصی می کنند و کودکان مبتلا به فلج مغزی، عقب ماندگی ذهنی و اوتیسم را درمان می کنند.
دندانپزشکان عمومی در صورت تمایل می توانند به مدت دو یا سه سال در این زمینه آموزش ببینند و مدرک تخصصی دندانپزشکی کودکان را دریافت کنند. تفاوت بین دندانپزشکی عمومی و اطفال نشان دهنده اعتماد و صداقتی است که کودکان نسبت به دندانپزشک خود دارند. به طور کلی یکی از مولفه های این رشته روانشناسی کودک است. دندانپزشکان کودکان باید در تزئین مطب، برقراری ارتباط با کودکان و آموزش روش های پیشگیری از پوسیدگی دندان دقت کنند تا ملاقات کودک و دندانپزشک لذت بخش باشد.
دندانپزشکان کودکان توجه خاصی به پوسیدگی دندان دارند. تحقیقات نشان می دهد که بهداشت نامناسب دهان و دندان در کودکان منجر به اختلال در رشد کودک، عملکرد تحصیلی ضعیف در مدرسه و روابط اجتماعی ضعیف می شود. بنابراین، متخصصان اطفال توصیه هایی در مورد تقویت دندان ها، عادات غذایی سالم و سایر مواردی که از بیماری های دهان و دندان جلوگیری می کند، ارائه می کنند.
علاوه بر این، آنها در جهت سلامت دندان های شیری (دندان های شیری) تا زمان افتادن آنها کار می کنند. دلیل اهمیت دندان های شیری به این دلیل است که به کودکان امکان جویدن صحیح را می دهد و این خود باعث سلامت تغذیه کودک می شود. همچنین این دندان ها به کودکان کمک می کنند تا صحبت کنند و فضای مورد نیاز برای رشد دندان های دائمی را حفظ کنند.
نقش دندانپزشک اطفال با ورود کودک به دوره نوجوانی تغییر می کند. آنها به حس «خودشکوفایی» بیماران خود پی می برند، بنابراین در راستای رفع نیازهای این گروه سنی نیز کار می کنند. آنها اطلاعاتی در مورد تاج دندان و دندان عقل به بیماران خود می دهند.
وظایف دندانپزشک اطفال
دندانپزشک اطفال سلامت دندان های کودکان را ارتقا می دهد و همچنین به عنوان منبع اطلاعاتی در این زمینه برای والدین آنها عمل می کند. انجمن دندانپزشکی کودکان آمریکا (AAPD) و انجمن پزشکان اطفال آمریکا (AAP) توصیه می کنند که ویزیت دندانپزشک باید هر شش ماه یکبار، پس از اولین رویش دندان در کودکان یا یک سال پس از تولد کودکان انجام شود. زیرا با معاینه منظم و تشخیص به موقع بیماری های دندان می توان پوسیدگی دندان کودکان را در همان مراحل اولیه رفع کرد. در حال حاضر معاینه و درمان کودکان در مطب دندانپزشکی دیجیتال بسیار راحت است. در این مراکز به دلیل استفاده از دستگاه های دیجیتال و لیزر برای درمان بیماری های دهان و دندان کودکان، درمان کاملاً بدون درد و بدون عوارض است. تشخیص به موقع بیماری های دهان نقش مهمی در سلامت دهان و دندان و عادات تغذیه ای کودکان در آینده ایفا می کند. در این راستا برنامه های آموزشی برای والدین در خصوص مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و فلوراید، اطلاعات مربوط به عادات جویدن انگشتان و پستانک کودک، مشاوره تغذیه و سایر اطلاعات در رابطه با رشد کودک ارائه می شود. از سنین دبستان استفاده از دهانشویه های حاوی فلوراید نقش بسزایی در تکمیل رشد دندان های دائمی دارد.
سایت دکتر علی بهزادی